r
Nosalty Logó

Sertéskaraj mézes mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Skorpió
Sertéskaraj mézes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 305 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2435 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 127 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 305 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2435 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a csontok mellett vágjuk darabokra.
  2. Tegyük rozsdamentes edénybe, és öntsük le 1 pohár borral, és olajjal, sóval, borssal és szórjuk meg kakukkfűvel. A hűtőben legalább 12 órán keresztül pácoljuk (a pácolásnakérdemes előző este nekilátni).
  3. A karajszeleteket süssük 30 percig.
  4. A mázhoz a hozzávalókat keverjük össze.
  5. A karajszeleteket vegyük ki a sütőből, és a mázzal vonjuk be (pl: szilikonecsettel), majd süssük még 12 percig.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük vékony újhagyma csíkokkal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6679
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Ajánló

Hidegen friss salátával, melegen burgonyával tálalhatjuk különféle módokon. Külön köszönet mumuská-nak, mivel a Svéd burgonyájával is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj mézes mártásban
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet az Aranykukta receptsorozat Svédasztal című kötetében találtam.  Először a lányom ballagására készítettem hidegtálhoz. Akkor nagyon sötét házi borral pácoltam. Az eredmény szinte fekete husi lett, de nagyon finom volt az íze és omlós. A házi finnyással (ő a párom) megkóstoltattam: ugyan finom, de úgy néz ki, mintha szénné égettem volna. De a kóstolás után azt mondta, nyugodtan tedd csak a vendégek elé, meglátod semmi sem marad belőle, mert olyan finom! Hát úgy lett! Most bolti vörösborral pácoltam, így már színre is szép lett.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek