r
Nosalty Logó

Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Összesen 625 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Összesen 3754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Összesen 136 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 625 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 3754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Elkészítés

Almás-körtés gyors dzsem

  1. Az almát és a körtét meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk, majd a citrom levével, a cukorral és a fahéj rúddal egy edényben feltesszük főni.
  2. Közepes lángon főzzük 30-40 percig. Közben, amennyiben szükségesnek érezzük, tehát a gyümölcs nem enged elég levet, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet. Addig főzzük, amíg homogén állagúvá nem válik.
  3. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a lisztet és a sütőport egy tálba, adjuk hozzá a hideg vajat és a tenyerünk segítségével dolgozzuk össze úgy, hogy egy "morzsás" alapot kapjunk. Vigyázzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel túlságosan.
  4. Adjuk hozzá a cukrot. Keverjük el a tojást és a tejet, tegyünk félre belőle két evőkanálnyit, majd fokozatosan dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Addig keverjük, amíg egy lágy, kissé ragadós tésztát kapunk. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl, mert különben a pogácsák laposak maradnak.
  5. A scone tésztát egy lisztezett szilikon gyúrólapra vagy gyúródeszkára tesszük, és egy sodrófa vagy akár a kezünk segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát egy 5cm széles pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk, majd a kis pogácsákat egy kissé lisztezett sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük a félretett tojás-tej keverékkel, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. 200 fokon sütjük 10-15 percig, amíg szépen megdagadnak és aranybarnák lesznek a pogácsák. Miután kivettük, hagyjuk kihülni, majd az alma-körte dzsemmel megtöltve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2726
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A scone egy skót édes pogácsa, ami nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Királyságban. Általában gyümölcs dzsemmel, lekvárral és egyfajta tejszínes vajkrémmel megkenve fogyasztják. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

Almás-körtés gyors dzsem

Scone

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek