r
Nosalty Logó

Sárgarépás cukkinifőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Sárgarépás cukkinifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 966 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3124 micro
Összesen 241 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1748 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12589 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12494 micro
Összesen 966 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    459 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A fokhagymát összenyomjuk, és a zsiradékon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, és pár percig kevergetjük, majd beletesszük a cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, felöntjük vízzel, és készre főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük, és a felaprított kaporral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 32335
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgarépás cukkinifőzelék
A kis gasztronauta 142 recept

Gyors és egészséges, a zsenge sárgarépától egyhén édeskés íze lesz, ami nagyon-nagyon jó tesz neki. Feltétnek készíthetünk mellé napraforgómagos cukkinifasírtot.

Hozzászólások (4)

Marti48

Nagyon megtetszett ez a recept, köszönettel eltettem a receptkönyvembe. Üdvözöllek, Marti

A kis gasztronauta

Köszönöm szépen kedves Márti! Remélem, hogy ízleni is fog. :) Szép napot, Üdv: Bea

Marti48

Hamarosan kiprobalom! Üdv.: Marti:)

berky

Kedves Bea! Tetszett a recept, de kicsit szkeptikus voltam. ? Ma elkészítettem ebédre. A nap végére semmi sem maradt bel?le. Köszi, Ági

Törölt felhasználó

Mi évek óta csináljuk a cukkini f?zeléket, de sárgarépa nélkül. Sokkal finomabb, mint a tökf?zelék. Ugyanúgy készítjük, mint a tököt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.