r
Nosalty Logó

Sárgaborsó krémleves nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
huzsi
Sárgaborsó krémleves nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 575 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 3442 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 178 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 575 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2648 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 3442 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgaborsót többször átmossuk, majd felrakjuk vízbe főni. Vigyázzunk, mert kifuthat, gyakori kevergetéssel addig kell főzni, amíg a szemek megpuhulnak, esetlegesen szétfőnek. Ha szükséges, főzés közben a vizet pótoljuk.
  2. Ezután a zöldségeket konyhakészre pucoljuk, a répákat karikákra, a burkonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a fűszereket, majd a zöldségeket is, DE a burgonyát még nem.
  3. Fedő alatt pároljuk picit a zöldségeket, majd öntsük fel kevés vízzel és főzzük tovább. Ekkor már hozzáadható a burgonya is.
  4. Ha már megfőtt a sárgaborsó, akkor azt botmixerrel azzal a kevés vízzel, ami maradt rajta összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a leveshez, felöntjük a kellő mennyiségű vízzel, és szükség szerint ízesítsük.
  5. Amíg fő a leves, készítsük el a nokedlit, és ha már felfőtt a leves, szagassuk bele, melyet pár percig még főzünk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6106
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a sárgaborsóból készült ételeket, akkor ezt is szeretné! Próbáld ki!

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek