r
Nosalty Logó

Sárgabarackos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Sárgabarackos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 979 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 979 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst szűrőben jól megmossuk , hogy a ne legyen keményítő illatú. Egy fazékba tesszük és felöntjük 1 dl hideg vízzel és a tejjel. Sózzuk és hozzáadjuk a cukrot valamint 2 csomag vaníliás cukrot. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  2. A kész rizst összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgáját 5 kanál porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt rizst összekeverjük a habos tojássárgájával és kivajazott jénai tálba öntötjük. Elegyengetjük és rárakjuk a sárgabarackbefőttet. A befőtt levéből 2 dl szirupot ráöntünk, végül a tetejére simítjuk a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, de a pontos sütési idő sütőtől függ.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14542
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos rizsfelfújt
Smaragd konyha 149 recept

Nagyobbik lányom megszülte régóta várt első kisunokámat. Kérte, készítsem el kedvenc édességét. Eleget tettem a kérésnek. Nagyon ízlett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek