r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sárgabarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4585.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    6342 micro
  • β-crypt
    593 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 2883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Elkészítés

A pitéhez

  1. Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
  5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
  6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  7. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
  8. Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1973
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 351072
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti apropója a saját termésű sárgabarack. Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük az egészet. Még szerencse, hogy nincs egy egész gyümölcsösünk...

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek