r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sárgabarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 481 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 2883 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 481 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4585.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    6342 micro
  • β-crypt
    593 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 2883 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Elkészítés

A pitéhez

  1. Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
  5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
  6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  7. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
  8. Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1973
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 350926
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti apropója a saját termésű sárgabarack. Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük az egészet. Még szerencse, hogy nincs egy egész gyümölcsösünk...

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek