r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7263 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1816.8 g
  • Cukor
    1727 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 7263 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva megszárítjuk. Sütőbe rakosgatjuk. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk (tiszta darálón!).
  2. Bekapcsoljuk a sütő ,minimális hőmérsékletre. A darált barackot beletesszük egy olyan edénybe, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön (platnin), kavargatva főzzük, az első zubogás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba. Belekeverjük a citromsavat is. Kb. 30-40 perc lassú főzés után lekapcsoljuk.
  3. Egy-egy üveget kiveszünk a bekapcsolt sütőből, és teletöltjük a lekvárral. Jó szorosan lezárjuk. Majd visszapakoljuk a sütőbe. Feljebb vesszük 120 fokra, és 1 óra hosszáig ezen a hőmérsékleten dunsztoljuk. Másnapig ott hagyjuk. A sütő ajtaját ne nyissuk ki. Hideg helyre visszük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21249
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 19.

Ajánló

Én úgy szoktam, mikor kiveszek egy üveget, és teleteszem lekvárral, egyből vissza is kerül a sütőbe. Majd csak ezután veszem ki a következő üveget... Mindent elmosok előtte, amivel a barack érintkezni fog.

Receptkategóriák

Már többször is készítettem baracklekvárt ezzel a módszerrel. Jobban ízlik, jobban esik, mivel tudom nincs benne tartósítószer. Egyszerű az elkészítése, de a higiéniára azért célszerű odafigyelni!!! 14 db üveggel lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek