Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salsa di noci tagliatelle-el

Salsa di noci tagliatelle-el
Salsa di noci tagliatelle-el
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok majdnem pesto-ja Liguriából. Ha nincs kéznél tészta, döbbenetesen finom zöldségmártogatósként is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, a főzővízből félreteszünk egy fél csészényit.
  2. Az összes többi hozzávalót turmixgépbe vagy késés aprítóba tesszük, és krémesre mixeljük. Ha száraz lenne, adunk még hozzá egy kis olívaolajat vagy mascarponét.
  3. Ha kész, a salsát a kifőtt tésztára tesszük, és folyamatosan adagolva a félretett főzővízzel együtt összekeverjük.
  4. Parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 250
elküldve: 4
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
531 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz diós tészta, olasz dió "pesto"

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

985
dió 150 g
olívaolaj 80 ml
mascarpone 50 g
parmezán sajt 40 g
habtejszín 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 0.5 szelet
fokhagyma 2 gerezd
tagliatelle 45 dkg