r
Nosalty Logó

Sajtos ropogós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos ropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6769 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 846 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.4 g

Zsír

  • Összesen
    315 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    7770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 6769 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, letakarva félretesszük (kb. 10 percre), hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beletesszük a sót, elmorzsoljuk benne a puha margarint, majd a tojásokat is hozzáütjük.
  3. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tejfölt , a sajtot, a köménymagot és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk még hozzá.
  4. Ha van rá időnk, 1 órát pihentetjük (ha nincs, az sem baj).
  5. A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kicsi (kb. 2 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.
  6. A korongokat tálcákra sorakoztatjuk.
  7. Nekilátunk a sütésnek: felhevítjük a sütőformát, beleteszünk négy tésztakorongot, összenyomjuk a sütőt, ezáltal kilapulnak a pogácsák tallérokká.
  8. Oldalanként kb. 20 másodpercig sütjük.
  9. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a korongok. (Kb. másfél órát vesz igénybe a sütés.)
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 800
  • Tegnapi nézettség: 349
  • 7 napos nézettség: 1157
  • Össznézettség: 340928
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muci gázkekszéhez hasonlóan ezt a sós ropogtatni valót is csak az erre készült, speciális öntöttvas, nyeles sütővel lehet készíteni, gáztűzhelyen. A családon belüli munkamegosztás a következő: feleségem készíti a tésztát, rám pedig általában a sütés marad...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek