r
Nosalty Logó

Sajtos rizzsel töltött mángold

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtos rizzsel töltött mángold
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1203 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4807 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15569.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    3022 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    8174 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    3495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    11588 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    1108 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30668 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1663 micro
  • β-karotin
    134781 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406541 micro
Összesen 1203 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    339.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62278.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    8918 mg
  • Vas
    277 mg
  • Magnézium
    12088 mg
  • Foszfor
    7930 mg
  • Nátrium
    32697 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    56 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    242 mg

VÍZ

  • Összesen
    13980.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    46350 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    282 mg
  • C vitamin:
    4434 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    122674 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2615 micro
  • Kolin:
    2989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    6650 micro
  • β-karotin
    539123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626164 micro
Összesen 4807 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    734 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9724 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő forró vízbe mártom a mángoldot, egyszerre kettőt-kettőt a két kezemben. Éppen csak meglágyuljon, kiemelem, veszem a következőket. A már leforrázott leveleket tálon pihentetem, hagyom kihűlni.
  2. Amíg a levelek hűlnek, elkészítem a tölteléket: párolt rizs maradékot (vagy persze frissen is készülhet) hidegen, reszelt sajttal (esetemben természetesen a piacomról származó kecskesajt már éppen száradó maradékának lereszelésével), tojással, frissen őrölt borssal keverem.
  3. A kihűlt, forrázott mángold levelekből kivágom a szárat, félreteszem (saláta lesz belőle majd), a két fél levelet egymás mellé fektetem, úgy, hogy egymásra fedjenek és a 'válluk' legyen tőlem távolabb: egy két részből álló, kicsit egymásra lapuló, nagyon elnyújtottszív-forma fekszik előttem. Vagy 30 cm hosszú és legszélesebb pontján (a váll alatt) sem több, mint 15 cm.
  4. A közepére merek egy fél evőkanálnyit a rizses-sajtos-tojásos töltelékből, keresztben hurkát formálok belőle.A levél felém eső részét áthajtom a tölteléken, és tőlem elfele göngyölni kezdem úgy, hogy közben finom nyomkodással tömörítem a tölteléket.
  5. A váll előtt úgy 5-6 centivel behajtom a levélnek a töltelékből kilógó végét - ez zárja a kis hengert oldalról -, végiggörgetem a hengerecskét. A műveletet az összes levéllel ismétlem.
  6. A vajat megolvasztom egy lapos lábasban és a hengerecskéket szorosan egymás mellé a lábasba helyezem.
  7. Amikor elfogytak a levelek, ráöntöm a bort és fedő alatt teljes lángon 10 perc alatt készre párolom a tekercseket - a tojásnak éppen csak össze kell kötnie a tölteléket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 42043
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

Köretnek, előételnek, hidegen csak úgy bekapni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos rizzsel töltött mángold
Harmathy Ildikó 313 recept

A mángoldot nagyon könnyű termeszteni, csak el kell vetni a magot, aztán nő és ontja szép, egészséges leveleit. Kártevő alig bántja, ezért aztán az ember könnyen hajlamos a termesztésére, ha van akár egy csöppnyi kis kertje is. Az Anna Malom kertjében mindig volt mángold, sokat kísérleteztem vele. Eddig ez a legkedvesebb mángold receptem. Nagyanyámtól tanultam: az ételmaradékot nem dobjuk ki, továbbhasznosítjuk. Ez a recept nagyon alkalmas a párolt rizs maradékának eltűntetésére. (Nálam valahogy mindig marad.) Most a piacomon vettem a mángoldot, az én kertemben éppen nincsen. Már hiányzott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!