r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-baconös gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3099 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2414.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9659.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    6421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 3099 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A bacont kockára vágjuk, és kisütjük. Ha nem engedne elég zsiradékot, öntünk alá egy kevés olívaolajat. Rámorzsoljuk a fűszereket, megborsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, ésösszepirítjuk.
  3. A kifőtt gnocchikat hozzáadjuk a baconhöz, aláöntünk keveset a főzőléből, és hozzáadjuk a krémsajtot. Összefőzzük, ha szükséges, sózzuk. Belekeverjük a koktélparadicsomokat egészben.
  4. Tűzálló tálba öntjük a sajtszószos gnocchit, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben pirosra sütjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 18318
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Ajánló

Friss salátával és joghurtos öntettel tálaltam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy étteremben ettem hasonlót, csak abból épp hiányzott a bacon. Gondoltam, kipróbálom itthon is, kicsit felturbóztam, és nem csalódtam, nagyon finom lett. Lehet, hogy a 25 dkg sajt soknak tűnik a tetejére, de tényleg sok kell rá, így lesz igazán pompás. :) Én bolti gnocchiból készítettem, de aki nem ilyen lusta, mint én, bátran használja hozzá saját gnocchi receptjét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek