r
Nosalty Logó

Sajtgombóc Zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Sajtgombóc Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6152.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    1142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7066 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3707 micro
Összesen 3262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, hagyjuk megszikkadni.
  2. A hagymát, petrezselymet, snidlinget apróra vágjuk, a vajon megpároljuk.
  3. A hagymás, petrezselymes vajat a zsemlére öntjük, elkavarjuk. Hagyjuk állni 5-6 percet.
  4. Közben a sajtot megreszeljük.
  5. A tejben elkeverjük a tojásokat, a sajtot, ezt is a zsemlére öntjük. Szerecsendióval fűszerezzük. Hagyjuk újra dagadni egy kicsit.
  6. Vizes kézzel gombócokat formálunk. Ha kell, kevés liszttel sűrítjük a masszát.
  7. Olajat forrósítunk, a gombócokat ellapítva tesszük bele. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3374
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtgombóc Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 208 recept

Ezt megint Ausztriában tanultam. Sízéskor levesbetétként ettem - fenséges. Itthon is kipróbáltam, rájöttem, sok függ a sajttól. Érett goudával a legjobb vagy ha hozzájutunk vorarlbergi bergsajthoz. Levesbetétként 1-1 gombócot tálaljunk, de önálló fogásként is megállja a helyét, ha zöldsalátát kínálunk mellé. A képen egyszerű gombalevesben tálalt kisméretű gombócok láthatók.

Hozzászólások

dzsoltike

Kedves Zsuzsa! Azt sehol sem találom, hogy mit is kell csinálni azzal a húsz deka sajttal. Örülnék, ha nem maradna titok...

8zsuzsa8

Köszönöm a tapintatos figyelmeztetést. A sajt benne a lényeg! Van egy "Anyu szakácskönyve" fájlom, amit a gyerekeimnek csináltam, onnan másolgatom át ide. A más formátum megzavarja az ember lányát. Elnézést. Jó sütést-f?zést! Zsuzsa

dzsoltike

Kedves 8zsuzsa8! Nagyon aranyos vagy, de a hozzászólásodból sem derül ki hogy mit kell a sajttal csinálni és a receptet sem javítottad...

8zsuzsa8

Már javítottam. A sajtot meg kell reszelni, és a tojásos tejbe keverni. Üdv Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek