r
Nosalty Logó

Sajtbarlangos buci

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Sajtbarlangos buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2978 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7353.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2132 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    2474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 2978 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öregtésztát, liszteket, olajat, sót és vizet a kenyérsütőben bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.
  2. A puha tésztát a kelesztés után gyengéden átgyúrjuk, hogy a nagy buborékok eltávozzanak. 4 részre vágjuk a tésztát és hengerekké formáljuk őket. Egyenként dolgozunk a hengerekkel, a többit letakarjuk konyharuhával.
  3. Az első hengert 6 részre vágjuk, és kis gombócokat formálunk.
  4. Lisztezett kezünkkel, vagy nyújtófával kilapítjuk kb. 5 mm vastagra (kicsit lisztezzük, ha ragad), és a közepére teszünk egy kocka sajtot.
  5. A tészta széleit jó erősen összecsipkedjük, hogy semmi rés ne maradjon a sajt körül, majd a gombócot a csipkedett aljával lefelé tesszük a kiolajozott sütőlapra. Folytatjuk a többi kis adag tésztával.
  6. A bucikat ne tegyük közel egymáshoz, mert a sütőlapon, majd a sütőben a duplájára nőnek!
  7. A sütőlapon 30 percig kelesztjük, sütés előtt a tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a magvakkal.
  8. Megspricceljük vízzel, és 220 fokra előmelegített sütőben -melynek aljára teszünk egy kis forró vízzel teli edényt- aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.
  9. Sütőből kivéve újból megspricceljük vízzel és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3509
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

*Variáció: az öregtészta helyett használhatunk bármilyen más lisztet, esetleg rozsliszt/kukoricaliszt/burgonyaliszt keveréket, de akkor kell egy tasak szárított élesztő, 1 kk cukor és több víz, kb. 330 ml. Ebben a receptben használt öregtésztám teljes kiőrlésű lisztes. Kisebbre készítve (ha a negyed tésztákat 8 felé vágjuk) és juhtúróval, vagy füstölt sajttal, zöldfűszerekkel töltjük, akkor kitűnő, két-falatnyi ropogtatósokat kaphatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevettem, mikor Évi néni azt írta nekem a NoSalty kezdésemkor, hogy innen nincs megállás... de mennyire igaza volt! Jó kreatívnak lenni a konyhában is, meg a neten, meg mindenhol, mindenkor. Jó megosztani a recepteket, a konyhai tapasztalatokat, tanulást :) Ebben a receptben öregtésztát használtam, amit az ő egyik receptjében láttam először. Nekem sokkal jobban ízlik az öregtésztás kenyér. Vastag, ropogós a héja (ez persze a sütéstől is függ, ezért kell a víz a sütőbe, sütés előtt és után vízzel lespriccelni a kenyeret). Valószínű fehér liszttel még mennyeibb lenne ez a recept, mert fehér liszttel készült kenyerek könnyebbek, magasabbra kelnek, de ez az egészségesebb összeállítás nagyon könnyű, és szuper ropogósra sikerült! A fotózás után rögtön be kellett kapnom a kis félbevágott sajtbarlangost!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek