r
Nosalty Logó

Sajt steak sültfokhagymás burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Sajt steak sültfokhagymás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4632 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 1158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    228.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2563 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3694 micro
Összesen 4632 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát még melegen meghámozzuk, áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a forró tejet. Elkeverjük, és a kézmeleg vajjal kihabosítjuk.
  2. A fokhagymát gerezdekre szedve vízzel megspriccelve sütőpapíron 150 C-fokos sütőben megsütjük. Amikor megsült, megpuhult, akkor kinyomkodjuk a héjából. Néhány csepp citrommal, sóval ízesítjük, és hozzákeverjük a kész burgonyapüréhez.
  3. A kimagozott félbevágott szilvát a héjas felére fektetjük. Balzsamecettel megcsepegtetjük, kevés barna- vagy kristálycukorral megszórjuk, de csak annyival, mintha megsóznánk. 210 C-fokos előmelegített sütőben maximum 3-4 percet sütjük. Éppen csak annyit, hogy a kék szilva héj megpöndörödik egy kicsit.
  4. Az ujjnyi vastagságúra vágott gomolya vagy füstölt gomolya sajtot kevés forró zsiradékban egy serpenyőben megsütjük mindkét oldalán. Tálaláskor az ételt egy kevés póréhagymával hintjük meg.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2979
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajt steak sültfokhagymás burgonyapürével
Buday Péter 18 recept

Egyszer a tulajdonosom jött haza egy nyaralásból. Elkezdte mesélni, hogy valami sajtot sütöttek neki, de nem feta volt, csak nagyon hasonlított rá az íze. Hozzáláttunk, hogy találjunk itthon ilyesmi sajtot. Megtaláltuk. Egyszer az akkori tejtermék beszállítónk hozott egy kerekféle sajtot. Nyírségi gomolya volt. Bejött, nagy sikere lett. Salátával és áfonya lekvárral adtuk. Aztán sült zöldségekkel és fokhagymával kenve. Aztán pedig számtalan féleképpen. Mi adtunk elsőnek itthon sajt steaket. Körülbelül egy évvel később jött a tejes, és mondta, hogy a gyártó küldött a gomolyának egy másik változatát, kipróbálásra, mert olyan sok kezdett fogyni a nyírségi gomolyából, hogy gondolták növelik a választékot. Na, ez volt a füstölt gomolya sajt, amit mára már szintén mindenki ismer. Ebből a legfinomabb a sajt steak. Ezt a finomságot is én adtam elsőként. Az ecetes szilva pedig kiváló kiegészítője.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek