r
Nosalty Logó

Sacher torta - Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Sacher torta - Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 1290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 5155 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.4 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 5155 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 420 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a kapcsos tortaformát picit kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A vajat a porcukor egyharmadával és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  4. A maradék porcukorral és egy csipet sóval a fehérjéket habbá verjük.
  5. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
  6. Egy szilikonos lapáttal belekeverjük a lisztet és a mandulát, majd a tojásfehérjét is. (Teljesen keverjük el, nem szabad, hogy egy icipici tojásfehérje is látszódjon a tésztában, teljesen homogénné keverjük.)
  7. Öntsük a formába és süssük készre. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  8. Ha a torta kihűlt, kapcsoljuk le az oldalát és tegyük rácsra. Az oldalát és a tetejét kenjük meg baracklekvárral.
  9. Készítsük el a csoki ganache-t: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és keverjük bele a tejszínt is.
  10. A torta tetejére öntsük a csokimázat, lehetőleg középre és egyenletesen kenjük el rajta. Az oldalára is jusson, teljesen vonjuk be a tortát.
  11. Mikróban 1 perc alatt olvasszunk fel 3 kocka tejcsokit, tegyük zacskóba, aminek a végén icipici lyukat vágunk és kanyarintsuk a Sacher feliratot a tortánk tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 37686
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher torta - Szofikától
Szofika 104 recept

Áldom Franz Sacher nevét, mert ennek a tortának a nagyszerűsége épp egyszerűségében rejlik. Örök klasszikus, már 175 éve, és még szerintem sokáig az is marad.:) Még több kép itt:http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/sacher-torta.html

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek