r
Nosalty Logó

Sacher-torta cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Sacher-torta cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 360 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 4317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 360 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 4317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. 60 g vajat és a kockákra tördelt étcsokit gőz felett (azaz vízfürdőn)kezdjük elmegolvasztani: néha keverjünk rajta egyet-egyet!
  3. Az őrölt mandulát keverjük össze a liszttel és a sütőporral.
  4. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjébe tegyünk egy csipet sót, és kezdjük el felverni, ha már habosodik, adjunk hozzá két-három részletben 5 dkg gyümölcscukrot. Ha kemény lett a hab, tegyük félre.
  5. Amegolvadt csokoládéthúzzuk le a tűzről, és keverjük bele a megmaradt 5 dkg cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgákat, és a mandulás liszt felét is.
  6. Öntsük a csokis masszát a tojáshabra, és fakanállal alulról felfelé laza mozdulatokkal keverjük össze. 5-6 keverés után, ha már márványos a massza, szórjuk bele a maradék mandulát is, és egyneműsítsük a habot. A cél az, hogy minnél több levegő maradjon a tésztában.
  7. Olajjal kenjünk ki egy 20-23 cm-es tortaformát, liszttel szórjuk meg, és óvatosan egyengessük el benne a masszánkat. Toljuk a sütőbe a formát, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. 50-60 perc alatt süssük készreA45. percig ne nyissuk ki a sütőajtót, ekkor végezhetünk rajta először tűpróbát.
  8. Ha megsült, még a formájában, de fejjel lefelé helyezzük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni: ez 3-4 óráig tart. Ha teljesen kihűlt, vágjuk a forma mentén körbe egy éles késsel, és emeljük ki a keretből.
  9. Melegítsük fel a baracklekvárt, és egy evőkanál vagy ecset segítségével kenjük körbe a torta oldalát és tetejét. Hagyjuk fél órát állni. Addig készítsük el a csokimázat.
  10. A mázhoz vízfürdőn olvasszuk össze a vaj felét a csokival. Vegyük le a tűzről, és gyors mozdulatokkal ekkor keverjük bele a vaj másik felét - ettől szép fényes lesz a máz, és le is hűti kissé a vaj.
  11. A tetejéről kezdjük bevonni a tortát, az olalára is jusson bőven csoki. Hagyjuk a mázat (hűtőben) megdermedni, és csak ezt követően díszítsük tovább pl. díszítőcukorral.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14888
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom kedvenc tortája: 3-4 nap múlva is omlós, szaftos, csokis! Bát nemigen szokott kitartani addig.;)

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek