r
Nosalty Logó

Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 1021 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 4076 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 195 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17498.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    15307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 4076 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A sonkához

A mustárszószhoz

Elkészítés

A sonkához

  1. A kelesztőtálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, és folyamatosan adagolva, eldolgozzuk a langyos cukros vízben felfutatott élesztővel. Öntsük hozzá az olajat, köztudott a fránya rozsliszt nagyon ragad.
  2. Dolgozzuk el a tésztát, takarjuk le, és kétszeresére kelesszük.
  3. Eközben elkészítjük a mustárszószt. A borecetbe keverjük el a felsorolt fűszereket, főzzük 5 percig, majd hagyjuk fél órát lefedve állni. Kávédarálóban daráljuk meg a mustármagot, öntsük ki egy lábosba, és szűrőn át adagoljuk hozzá a fűszeres ecetet, és kevergetve főzzük fel. Hagyjuk kihűlni.
  4. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kiolajozott, lisztezett tepsibe, tegyük a tészta közepére a főtt sonkát, kenjük rá a mustárunkat, és utolsó folyamatként hajtsuk rá a tésztát a sonkára. Mehet a lerbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2826
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Ha már Húsvét, legyen főtt tojás, de a jó kis trappista is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egyedi, de nem is azért mutatom be, hanem azért, mert három finomság ötvöződik benne, amit én a saját kezemmel gyúrtam, sütöttem, főztem, kottyvasztottam.

Hozzávalók

A sonkához

A mustárszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek