r
Nosalty Logó

Rózsaborsos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lúdanyó
Rózsaborsos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 473 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mozsárban törjük össze a rózsaborsot a fél tk cukorral.
  2. A puha vajat keverjük habosra a cukorral.
  3. Adjuk hozzá a rózsaborsot és a vanília kikapart magjait.
  4. Gyúrjuk hozzá a lisztet, és formáljunk belőle golyót.
  5. Tegyük a tésztát egy fél órára a hűtőbe. Ha több időre tesszük be, akkor fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, mert ha nagyon kemény a tészta, nehéz vele dolgozni, törik, morzsálódik.
  6. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, szúrjunk ki belőle tetszőleges formájú kekszeket, és sorakoztassuk a tepsire.
  8. Süssük 12-13 percig, de vigyázzunk, ne süssük túl őket!
  9. Végül félig csokiba is márthatjuk a kekszeket.
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6091
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rózsaborsos keksz
Lúdanyó 11 recept

Kedvenc indiai blogomon találtam rá erre a süteményre, megsütöttem és a rabja lettem :) (Azóta már többen erre a sorsra jutottak). A tésztája nyersen is nagyon finom.

Hozzászólások

kecskesajt

Nem volt egyszer? szombat este rózsaborsot szerezni, de végül megoldottam. A végeredmény nekem túl édes lett, ezért legközelebb kevesebb cukrot használok majd. De ez az én hibám, mert nem használtam még porcukrot sütibe és nem ismertem az arányokat. Alapból fele mennyiséget szoktam használni mint amit a recept ajánl. Az els? lépést?l az utolsóig érezni lehetett a f?szer illatát és kegyetlenül finom lett! Nagyon könny? volt formázni a tésztát. Köszönöm szépen! Mivel nincs benne tojás, gondolom jó sokáig eláll(hatna). :-D

Lúdanyó

Örülök, hogy tetszett neked is :) Alapból én is felezni szoktam az el?írt cukormennyiséget, f?leg az amerikai és angol süteményekben. Lehet, hogy túl nagy volt a kanalad :) Nem szokott több napot megérni a sütemény :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek