r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fehérboros házi májas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos-fehérboros házi májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1689 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8295 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5268.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    3148 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33423 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    689 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6117 micro
  • Kolin:
    1977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33182 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    3770 micro
Összesen 1689 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, némi zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, fokhagymát, felöntjük a fehérborral, borsozzuk, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
  3. Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd úgy, ahogy megsült, hagymával, rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítjük. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....
  4. Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.
  5. Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 13616
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Van még egy dolog a tojáson kívül, amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem, de hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, előszeretettel készítem itthon is a májas finomabbnál finomabb verzióit. A májas készítés nem egy nagy ördöngösség, mindenki ízlése szerint variálhatja a fűszerezést, de én most a kedvenc receptemet ajánlom.

Hozzászólások

Hagymafaló

Hát ez nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek