Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fehérboros csirke zöldséges rizzsel

Rozmaringos-fehérboros csirke zöldséges rizzsel
Rozmaringos-fehérboros csirke zöldséges rizzsel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rozmaring lett a legújabb szerzeményünk a kis fűszerkertünkbe, így muszáj volt kipróbálnom valamilyen ételhez gyorsan. Egy másik receptet alapul véve készítettem el, végül nagy sikere lett nálunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat félbevágjuk, besózzuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat, majd mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
  3. Utána felöntjük a borral, a vízben feloldott leveskockával (kb. 1,5 dl), rászórjuk a felaprított rozmaringot, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
  4. Miután megpuhultak a combok, kiszedjük őket egy tányérra, és a főzőlét 5 percig közepes lángon gyöngyözve forrni hagyjuk. Közben a tejszínt összekeverjük a citrom reszelt héjával.
  5. A tűzről lehúzva a serpenyőt hozzákeverjük a tejszínt, és összefőzzük.
  6. Ha sűríteni szeretnénk a szószon, az utolsó néhány percben kevés vízben feloldjuk az étkezési keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. Vigyázzunk, ne forraljuk túl sokáig, mert visszafolyósodik.
  7. A körethez leveskockás vízben megfőzzük a zöldségeket. Miután megfőttek, a vizet leszűrjük, és ebbe a vízbe tesszük vissza a rizst is megfőni. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. A rizs elkészültével összekeverjük a zöldségekkel, és már tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kocka Cukor

Mióta szakács: 2013.11.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos csirkecombok, fehérboros-tejszínes csirkecomb, tejszínes-rozmaringos csirkecombok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
csirkecomb 2 db
rozmaring 1 szál
főzőtejszín 1 dl
félszáraz fehérbor 2 dl
leveskocka 1 db
víz 1.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál