r
Nosalty Logó

Roppanós alaszkai halfilé

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Roppanós alaszkai halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1039 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 520 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2999.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1039 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivesszük a fagyasztóból a halfilét és hagyjuk hűtőben felengedni. Ha félig felengedett már jó, leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Papírtörlőre rakjuk.
  2. Sütés előtt törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, citromborssal meghintjük . Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zablisztet, a kukoricadarával és a pirospaprikával ebbe beleforgatjuk a halszeleteket, tenyérrel jól megnyomkodjuk, a panírozott halat.
  3. Serpenyőbe tesszük az olajat, beledobunk 2-3 kakukkfű ágat, zsályalevelet, citromkarikát. Forró olajon ropogósra sütjük. Közben kivesszük a kakukkfüvet és a zsályalevelet, majd tálaláskor ráhelyezzük a tányérra.
  4. Most párolt spárgával és sárgarépás cukkinivel kínáltuk. Villámgyors, igazi diétás fogás:-)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 269
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanós alaszkai halfilé
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!