Nosalty Logó

Ropogós csirkefalatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Ropogós csirkefalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

Összesen 515 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

Összesen 3095 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

Összesen 275 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 515 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3095 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kicsontozzuk, felszeleteljükkb. 3x3 cm-es kockákra, és befűszerezzük, majd hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.
  2. A kukoricapelyhet morzsányira törjük vagy daráljuk. Összekeverjük a bundához a száraz hozzávalókat, és egy zárható dobozba vagy nylon zacskóba tesszük.
  3. Elővesszük a húskockákat, enyhén besózzuk. A tojásfehérjét a tejjel kissé habosra felverjük, és a husikat beleforgatjuk. Kicsit folyassuk le, ne legyen több rajta, csak mintha nedves lenne.
  4. Adagonként tegyük a paníros dobozba, és jól rázzuk össze, hogy mindenhol jól befedje a falatokat.
  5. Közepesen forró olajban süssük 5-7 percig ropogósra.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14722
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Bármilyen mártogatóssal és körettel kitűnő falatok. Nálunk sült krumplival, és az általam készített mártogatósokkal nasizzák a legszívesebben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gyerekek kedvére mindig ki kell találni valami új, fincsi ételt. Az én gyerkőceim már nem kicsik, de nagyon szeretik az ilyen újdonságot, ami nasinak is jó.

Hozzászólások

Bató Edit

Évikém, ez biztos fincsi! Mi az a jó kis szósz abban a kis tálkában?

Geleva

:) Ez csak egy rögtönzött mártogatós. Nápolyi ketchup, apróra vágott hagymával, kevés reszelt gyömbérrel, balzsamecettel és csipet sóval, borssal kikeverve. Esetleg egy kis cukor, ha lágyítíni szeretnénk. Akkor az igazi, ha áll a h?t?ben 1-2 órát. Puszi, Éva

Bató Edit

Nyami!

Geleva

Hát nem rossz...:)))

dobidori

Nagyon finom volt, köszönöm a receptet! (Én nem csak a tojás fehérjét használtam fel, hanem a teljes tojást, ahogy a klasszikus panírozásnál szoktuk.)

vmzsuzsa

Nagyon finom ropogós lett a bunda. Én is teljes tojással paníroztam, nem volt felesleges fehérjém éppen, de ha lesz, megpróbálom ugy is. Sokat változtat rajta? Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek