r
Nosalty Logó

Rizskoch 8. -csokiöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Rizskoch 8. -csokiöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskochhoz

A csokiöntethez

Összesen 684 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskochhoz

A csokiöntethez

Összesen 6828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskochhoz

A csokiöntethez

Összesen 143 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 684 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9276.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    3805 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    3239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    977.8 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    1274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 6828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A rizskochhoz

A csokiöntethez

Elkészítés

A rizskochhoz

  1. Az átválogatott, megmosott rizst feltesszük főni a tejjel, vízzel, sóval. Néha kevergetjük. Mikor tejberizs sűrűségű, elzárjuk alatta a tüzet, hozzáadjuk a vajat, mazsolát, és 5 percig hagyjuk lefedve.
  2. Mikor letelt az 5 perc, a rizshez keverjük az 5 dkg cukorral elkevert tojások sárgáját, majd az 5 dkg cukorral habbá vert fehérjét.
  3. Vajazott, zsemlemorzsás tepsibe töltjük.
  4. Gázsütő 5-ös fokozatán éppen csak addig süssük, amíg egy kis színt kap, mert máskülönben kiszárad.
  5. Amíg sül, elkészítjük az öntetet:
  6. A 1,6 l tejet cukorral lábasba tesszük,elkezdjük melegíteni.
  7. Közben a lisztet, kakaóportelkeverjük egy kevés tejjel, hogy sűrű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is simára keverjük, és hozzáadjuk a maradék tejet.
  8. Amikor elkezd forrni a cukros tejünk, ezt a kakaós elegyet állandó keverés mellett belekeverjük. 1-2 percig sűrítjük. Nem szabad felforralni, mert akkor csomós lesz!
  9. Tűzről levéve belepottyantjuk a vajat, és olvadásig keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés közben is meg kell néha-néha keverni, hogy ne képződjön a tetején hártya.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 46924
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai ebédre a tartalmas gulyásleves után valami laktató desszertet gondoltam. Fellapoztam saját receptes füzetemet, amiben többnyire anyukámtól átvett, jól bevált receptek vannak. Na, ez a rizskoch is onnan származik. Isteni! Majd meglátjátok. Aki allergiás a kakaóra, az készítse el anélkül. A recept annyiban változik, hogy 4 helyett 8 tojássárgáját és vaníliarudat főzünk bele. Így vaníliaöntetet kapunk.

Hozzávalók

A rizskochhoz

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek