r
Nosalty Logó

Ricottával töltött gömbcukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Ricottával töltött gömbcukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 501 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1498 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    6099 micro
Összesen 501 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3313 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    18296 micro
Összesen 1498 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk. Tetejüket éles késsel levágjuk, és kanállal kikaparjuk a közepét.
  2. Tűzálló tálba helyezzük a kis gömböket, és belsejüket megszórjuk kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon picit előpároljuk.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a héjától megszabadított, feldarabolt paradicsomot. Pár percig főzzük, hogy a paradicsomból kiszabaduló nedvesség elpárologjon. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, és hagyjuk kihűlni.
  4. A ricottát alaposan elkeverjük a felvert tojással, és hozzáadjuk a kihűlt paradicsomos-hagymás ragut. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis kockákra vágott mozzarella sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ízesítéssel lehetünk kicsit bátrabbak, mert a ricottának elég semleges az íze.
  5. A töltelékkel megtöltjük a már félig puha cukkiniket, a tetejüket megszórjuk frissen reszelt parmezánnal, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a sajt szépen aranybarnára pirul.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5678
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottával töltött gömbcukkini
A kis gasztronauta 142 recept

Ismét megjelentek a piacon ezek a kis csodák. :) Most nem a szokásos darált húsos-paradicsomos töltelékkel készítettem, hanem egy teljesen más ízvilággal. A töltelék receptjét egy újságban találtam. Érdemes elkészíteni, nagyon finom, könnyű, nyári fogás.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek