r
Nosalty Logó

Répatorta gluténérzékenyeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jasminie
Répatorta gluténérzékenyeknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2135 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4461.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10838 micro
  • β-karotin
    25834 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 2135 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit és a répát sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd a cukrot lassanként hozzáadva jó keményre verjük a tojásfehérjét. Utánna a sárgákat is apránként hozzákeverjük. A liszetet a sütőporral elkeverjük.
  3. 1 maréknyi reszelt répát kicsavarunk (a levet külön pohárba gyűjtjük, és a sütés végeztével megisszuk :) ), és a tojásos masszára szórjuk, majd 1 kanál csokireszléket és egy kanál lisztet is szétszórunk a masszán.Összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a legkevésbé törjük össze a habot.
  4. A 4. pontot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. 3,5 dl tejjel és tetszés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot. 10-15 percet hűlni hagyjuk, és néha megkevergetjük.
  7. Amikor a torta megsült, 10-15 percig hűlni hagyjuk, és megkenjük a pudinggal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17170
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jasminie 2 recept

Sokszor nézegettem már a répatorta recepjeit, de nekem mindig variálnom kell valamit. A párom lisztérzékeny, ezért tettem egy próbát, hogy milyen lehet riszliszttel ez a torta. Épp nem volt a fejemben a répatorta recepteje, így gondoltam alkotok egy saját egyszerű receptet. Nagyon jól sikerült, és a párom 1 nap alatt az egészet megette annyira ízlett neki.Többször is megsütöttem már, tejcsokival és teljes kiörlésű liszttel is nagyon finom. De volt már olyan, hogy a pudingra reszeltem még fehércsokit, és az oldalára reszelt mandulapelyheket ragasztottam, hogy mutatósabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek