r
Nosalty Logó

Rendhagyó fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Rendhagyó fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2997 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2997 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt1 tk cukorral és kb. 150 ml meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. Az egész tojást a vajjal kissé felverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék cukrot és a lisztet.
  3. Géppel, ill. ha bírjuk, kézzel jól kidolgozzuk. Fóliával letakarjuk, és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. Deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
  5. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd mindegyik közepétegy kis lyukú szaggatóval kilyukasztjuk.
  6. Tepsire fektetjük őket, konyharuhával letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra .
  8. A fánkokat langyos tejjel megkenjük, és némi barna cukorral megszórjuk.
  9. Sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13670
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó fánk
Vicikó 251 recept

Némelyik  fánknak füle nőtt a sütőben, és átment maciba. Legalábbis nekem olyanoknak tűntek. Volt olyan maci is amelyiknek csak egy füle nőtt!!! Nagyon-nagyon helyesek lettek.:-))) Bocsánat, de ez kicsúszott. ;-) A fülecskék a fánkok közepének a kiszúrásakor keletkeztek, nem gyúrtam újból össze őket, és csak lazán betettem azokat is a tepsibe. A kelesztéskor, de főleg sülés közben megtalálták aztán újból a helyüket,  igaz nem az eredetit, de majdnem. :-)) Szóval, ezek olyan MACIFÁNK-ok!  21 darab lett belőle, és kettő tepsin fért el.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek