r
Nosalty Logó

Reform kalács amaránttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Reform kalács amaránttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4388 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 732 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 4388 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A hozzávalókat a margarin és a mazsola kivételével összedolgozzuk.
  2. Az olvasztott vajat és a mazsolát a keverés utolsó harmadában keverjük bele. 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztából hat egyforma, kb. 25 cm hosszú rudat formálunk, és készítünk 2 db hármas fonott kalácsot.
  4. Ráhelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, tetejét felvert tojással megkenjük és megszórjuk szeletelt mandulával.
  5. 40 percig állni hagyjuk, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 8916
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy osztrák reform pékség süteményes könyvében bukkantam rá. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek