Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red velvet- Vörösbársony-torta

Red velvet- Vörösbársony-torta
Red velvet- Vörösbársony-torta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készültem erre a tortára, most adott volt a pillanat, igazi ünnepi alkalomra készítettem a " 35 . Házassági évfordulónkra! " Nem okozott csalódást, szép és finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk.
  2. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is.
  3. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.
  4. Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
  5. Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez.
  6. Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó.

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével.
  2. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 211
össznézettség: 117 419
elküldve: 8
receptkönyvben: 254
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
447 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés torta, red velvet cake, vörös bársony torta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szögletes
szögletes Wed, 2019-02-13 07:50

Kedves Katharosz!
Ezt a tortát egy ballagási összejövetelen kóstoltam meg először, ami a kedvencemmé vált azon nyomban. Én is rendeltem egy alkalomra, és a családnak is ízlett nagyon. Ezek után eldöntöttem ezt nekem is el kell készítenem. A te receptedet választottam kép, leírás alapján. Elkészítettem. Ez a recept megegyezik azzal amit először a számban éreztem, amikor megkóstoltam. Köszönöm. Tökéletes

mese habbal
mese habbal Mon, 2017-03-06 01:24

Kedves Katharosz!

El szeretnem kesziteni a tortat, de lenne 2 kerdesem. Itt csak sima piros etelfesteket lehet kapni, nincs olyan, hogy malnapiros. Igy is jo lesz a szine vagy muszaj a malnapiros hozza? A masik, hogy bar tobb meretu tortaformam van de 18 cm-es pont nincs. A legkisebb 20 cm. Szerinted mennyivel noveljem az aranyokat? Esetleg a 23 cm-es formaban keszitsem? Akkor mennyivel kene novelni? Szerintem dupla adag lenne akkor a megfelelo. Elore is koszonom.
Udv. Adri

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2017-03-07 23:32

Kedves Adri! Szerintem az a lényeg, hogy piros legyen, a 23 cm az sok, max a 20 cm-es formát javaslom, de egy kicsivel növeld a mennyiséget, bocsi, de most így késő este nem számolnám át.
Üdv.
Kati

sophieprincess
sophieprincess Sun, 2017-02-05 20:51

Szia! Szerinted átsül a tészta, ha egyben sütöm meg, és sütés után vágom csak fel? Egy új, direkt erre tervezett sütőformát szeretnék felavatni, de aggódom, hogy működhet-e vele ez a recept...:)

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2017-02-10 23:21

Szia, gondolom meg lehet, de akkor változik a sütési idő, én külön szoktam sütni, van három egyforma sütőformám és így sokkal szebb lesz mintha felvágnánk három felé a piskótát.
Üdv. Kati

Merthin
Merthin Thu, 2016-12-01 21:19

Elkészítettem, de nekem nagyobb sütőformám van, ezért hasraütésszerűen adtam hozzá még adalékanyagokat. Nagyon féltem a végeredménytől, de isteni finom lett. Nagyon köszönöm a receptet.

1564
finomliszt 295 g
vaj 114 g
tojás 2 db
cukor 30 dkg
ételfesték 12 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 11 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
6 g
ecet 5 g
szódabikarbóna 5 g
író 2.46 dl
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 5 dl
lime 2 közepes db