r
Nosalty Logó

Rántott borjúkaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rántott borjúkaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 852 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3411 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 852 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4033 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3411 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúkarajt megtisztítjuk, és kiklopfoljuk. Minden szelet mindkét oldalát megsózzuk.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikbaa tojásokat ütjük,és hozzáadjuk a tejet. Enyhén felverjük, és picit megsózzuk. A zsemlemorzsát egy harmadiktálba öntjük.
  3. A hússzeleteket először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásokban. Aztán áttesszük a zsemlemorzsába. Jól rányomkodjuk a zsemlemorzsát.
  4. Forró, bő olajban oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7753
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott borjúkaraj
Gonoszka1 428 recept

Ezt a fogást Krisztián, a Keresztlányom barátja kedvéért készítettem a húsvéti ebédre. Ő nagyon szereti a húst, és ezen belül is a rántott húst. Krumplipürét és uborkát kínáltam mellé. Nagyon finom a zsenge borjúkarajból a rántott hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek