r
Nosalty Logó

Rakott zöldspárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott zöldspárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2903 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1059 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1000 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    6613 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8030 micro
Összesen 2903 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, és a fás részét levágjuk. Feldaraboljuk 2-3 cm-es darabokra. Egy lábosba tesszük a feldarabolt spárgákat, hozzátesszük a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd a vizet rögtön leöntjük róla, hogy tovább ne főjön.
  2. Egy másik lábosba teszünk 3 ek olajat. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk, és az olajra tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük, és megpároljuk.
  3. Közben a paradicsomokat is megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymához tesszük. Együtt pároljuk további 2-3 percet, közben megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával.
  4. Rátesszük a darált húst, de vizet nem adunk hozzá, és kevergetve a levét elfőzzük. A vége felé hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben a hús is megpárolódik (kb. 10 perc).
  5. Egy fazékba vizet teszünk, teszünk bele 1 ek olajat és 1 tk sót. A rizst megmossuk, és ha a víz felforrt, beletesszük a rizst. Kb 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, és a darált húshoz keverjük.
  6. Egy tűzálló tálat 2 ek olajjal kikenünk. A spárga felét beleterítjük. Erre simítjuk a rizses húst. A tejfölt enyhén megsózzuk. A fele tejfölt rákenjük. Erre tesszük a másik felét a spárgának, és rákenjük a másik felét a tejfölnek.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 percig sütjük pirulásig.
  8. Forrón tálaljuk, ezt a nagyon finom, tavaszi egytálételt.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3730
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldspárga
Gonoszka1 428 recept

Végre itt a tavasz, és a finom friss zöldségek megjelentek, a spárgával az élen. Nagyon szeretjük a spárgát, így ma ezt a nagyon finom egytálételt készítettem el ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek