r
Nosalty Logó

Rakott zeller

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott zeller
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2005 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7471.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    4153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2005 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a zellereket,és negyedre vágjuknagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. (Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába.)
  2. Megfőzzük a tojásokat,és tojásszeletelővel feldaraboljuk karikára, majd a kolbászokat is közepes vastagságú szeletekre vágjuk fel.
  3. Egy tepsiben (az enyém 30x20 cm-es) szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket: először zellerszeletek, amiket megsózunk, majd tojás, rá a kolbász és a tetejére zeller, amit szintén megsózunk.
  4. Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11167
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Aki szeret kísérletezgetni a konyhában, próbálja ki. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiiktattam az étrendemből a burgonyát és a rizst, és alternatív megoldásokat kerestem ezek helyettesítésére. Köreteket minden gond nélkül tudok készíteni, viszont egy jó rakott krumpli íze már hiányzott. :) Ezért kitaláltam, hogy ha már a sült krumpli helyett sült zellert tudok készíteni, akkor miért ne próbáljam ki ugyanilyen analógián a rakott krumplinál is. :) Az íze isteni szerintem, visszaadja a rakott krumpli teljes ízvilágát nekem. :) Természetesen érezni, hogy zeller van benne krumpli helyett, de én szeretem a zeller ízét is. Másfelől pedig a zeller nagyon egészséges zöldség. Jó szívvel ajánlom a receptet mindenkinek! :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

szerintem guszta és finom, igaz: másabb íze van a zellernek, igen jellegzetes,- bár sokkal finomabb szerintem, mint a paszternák, az nekem sokkal er?sebb, - és aki azt nem szereti, akkor a rakott vagy töltött, rántott elkészítési mód is cs?dbe jut,....pedig tényleg finom és egészséges, én vegyesen már csináltam, és úgy finom, a család elfogadta, s?t tepsis mód is készítettem, felváltva burgonyával,...de a felezést nem tudtam kihagyni, azért gondolom, úgy is tettem valamit az egészségünkért. :) a recept tetszik, részemr?l köszönöm.:) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönöm Éva! :) Remélem ízleni fog ilyen változatban is, ha elkészíted! :) Én imádom a zellert mindenhogy. Sütve is nagyon finom :) Legyen szép napod! :) Kata (Stardust)

Éva-Anyóca

Kedves Stardust-Kata! Köszönöm szépen, a levesekbe, hús, vagy csont, tyúk, bármilyen, mindig teszek zellergumót, még apróra vágva a sima zöldséglevesbe is,...tényleg szeretjük. A rakott és tepsis változat eddig burgonyával ment, és én is készítettem krémlevesnek, igaz, abba is volt burgonya kevés..:) Nekifogok, és készítek, csak így,- ha ízlik, több zellerpalántát fogok venni :D / Paszternák is finom, de az nekem, nekünk sokkalta er?sebb ízvilág, mint a zeller, abból mindig csak egy szállal merek a jó sok húst tartalmazó levesbe tenni, annyira jellegzetes az íze és illata. / De mindig mindent ki kell próbálni, igazad van,... akkor tudjuk meg, hogy mi a finom. :) Na és az egészséges zöldségek és gyümölcsök , ezáltal ételek sem utolsó szempontok. :) Remélem, ez a télutó makacskodás, alább fog hagyni, - mert nem szeretnék hóban fürdeni Húsvétkor, hanem illatos kölnivel, ha már locsolnak,- napfényes, jó langyos tavaszi leveg?j? id?ben.. :) Szép napot kívánok Neked is! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Zellerre fel! :)

bakfitty

Mi nem szerettük a zeller ízét, illatát, de itt a múltkor találtam egy olyan krémlevest, amit megcsináltam. Nagyon ízlett mindkett?nknek! A maradékot pedig megcsináltam sült zellernek, ami szintén ízlett. Ezzel a hozzászólásommal bátorítani szeretnék mindenkit, hogy érdemes kipróbálni ezt a rakottat is! Köszi a receptet! További jó f?z?cskézést kívánok szeretettel!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog! Én köszönöm a hozzászólást! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.