r
Nosalty Logó

Rakott szárazbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott szárazbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 783 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3132 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 783 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2759 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 3132 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnán a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehérre pirítunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha levet enged, rakhatunk bele füstölt porcot és zúzott fokhagymát.
  2. A rizst külön sós vízben megfőzzük. Ha kész, hozzátesszük a darált húshoz, és beleöntjük a paradicsomos fehérbabkonzervet. Majd együtt újra felforraljuk.
  3. A kész húsos rizst tepsibe öntjük, leöntjük tejföllel, majd rászórom a szárazbabot. A tetejére szintén tejföl kerül és reszelt sajt.
  4. 180 fokon 25 percig sütjük előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3308
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából füstölt húsos bablevesre vágytam és rakott zöldbabra. Így összeraktam a két ételből egyet, füstös is, babos is, húsos is. Amit kihagytam belőle, az a kukorica, de erre már csak a végén jöttem rá, hogy hiányzik. De akkor meg inkább rakott chilis babra emlékeztetne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek