r
Nosalty Logó

Rakott sajtos virsli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott sajtos virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 7433 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.5 g

Zsír

  • Összesen
    637.9 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27228.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    8561 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    5229 mg
  • Nátrium
    12463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2010.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 7433 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 234 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket.
  2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk, a maradék sajtot lereszeljük. A sajtcsíkokat behelyezzük a virslikbe vágott résekbe.
  3. Fogjunk egy tepsit és zsírozzuk ki, majd a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: a karikára vágott hagymákat bőségesen terítsük szét a tepsi aljában, majd helyezzük rá a sajttal töltött virsliket úgy, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett, mert a sütés közben egy kicsit megdagadnak, és kinyomják egymást. Megsózhatjuk, borsozhatjuk a virsliket.
  4. A tejfölt sózzuk és borsozzuk, jól kavarjuk el. Öntsük rá egyenletesen a tepsi tartalmára, simítsuk el, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőben süssük, amíg a sajt aranybarnára sül a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 816
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 120241
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámtól tanultam ezt a nagyon egyszerű, de nagyon finom receptet. Ő mindig szilveszterkor készítette, én máskor is szoktam, de szilveszterkor mindig csinálok. Ha nagy a vendégsereg, akár 2 kg virsliből is készíthető, akkor én úgy szoktam, hogy még egy réteg hagymát teszek, és rá az újabb réteg virsli, és csak azután öntöm rá a tejfölt. Akivel eddig megkóstoltattam, mind nagyon finomnak találták. Remélem Nektek is ízleni fog. Nekem régi típusú (begyújtós) gázos sütőm van, abban 20-25 perc alatt kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek