r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
almadi-agi
Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12437 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 292 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14941.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    11721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2083.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    74621 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2888 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket.
  2. Felkockázzuk kb. 1x1 cm-es darabokra az egyik padlizsánt. Egy serpenyőbe 1 ek. olajat teszünk, és a padlizsánt elkezdjük pirítani, fűszerezzük, sózzuk, néha megkavarjuk.
  3. Ezután felaprítjuk a hagymát, és egy másik serpenyőbe is 1 ek. olajat teszünk, elkezdjük pirítani. Néha megkavarjuk.
  4. Közben meghámozzuk a krumplit, és feldaraboljuk kb. 1x1 cm-es darabokra.
  5. Utána előkészítjük a darált marhahúst: egy tálban sózzuk, fűszerezzük.
  6. Elővesszük az üveg sütőtálat.
  7. Amikor aranybarna lesz a hagyma, beletesszük a darált marhahúst. Néha megkavarjuk, hogy szépen süljön.
  8. Amikor összeszottyad a padlizsán, levesszük a tűzről, és eloszlatjuk az üveg sütőtál alján.
  9. A padlizsán serpenyőjébe újabb 1 ek. olajat teszünk, majd rárakjuk a felkockázott krumplit, néha megkavarjuk.
  10. Szabadidőnkben nekikezdünk felkockázni a másik padlizsánt. Felszeleteljük vékonyra a paradicsomokat.
  11. Paradicsomszeleteket teszünk a padlizsánra, és amikor elkészült a marhahús, eloszlatjuk a sütőtálban.
  12. Amikor kész a krumpli is, eloszlatjuk a sütőtálban.
  13. Ezek után bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk az elősütéssel, mehessen a sütőbe.
  14. A krumpli után újabb 1 ek. olajon elkezdjük pirítani a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, néha megkavarjuk.
  15. Szabadidőnkben lereszelünk annyi sajtot, ami befedi majd a tálat.
  16. Ha kész a másik padlizsán is, eloszlatjuk a sütőtálban. Utána paradicsomszeleteket helyezünk rá.
  17. A paradicsommal meglocsoljuk a rakott padlizsánt. Végül rászórjuk a sajtot, hogy egyenletesen lefedje.
  18. Lefedjük a tálat a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc múlva kész lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 709
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
almadi-agi 7 recept

Ha ügyesek vagyunk, gyorsan elkészíthető, nagyobb létszámú vendégsereget jóllakottá tévő ételt tudunk sütni úgy, hogy magunkra is maradjon idő. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek