r
Nosalty Logó

Rakott krumplis pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumplis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az öntethez és a tetejére

Összesen 441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az öntethez és a tetejére

Összesen 2644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az öntethez és a tetejére

Összesen 255 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    5169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha nem akarna összeállni, nagyon pici tejet adjunk hozzá.
  2. A burgonyát héjastól megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk.
  3. A tésztát kör alakra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a pitetálat (az oldalát is), majd villával sűrűn megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
  4. A burgonyát tisztítjuk, és karikára vágjuk, a főtt tojást úgyszintén.
  5. Az "öntet" hozzávalóit alaposan kikeverjük.
  6. Az elősütött tésztán elrendezgetjük a burgonyát, a kolbászt és a tojáskarikákat, majd ráöntjük a tejfölös mártást, egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal, és kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  7. Langyosan szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15965
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

Megjegyzés: Ha magasabb peremű a pitetálunk, kicsit több burgonyával, kolbásszal, tojással számoljunk, illetve több öntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is értetlenül álltam a "nem szeretem a rakott krumplit" mondatok előtt. Hogy lehet ez? Mert száraz. Száááraz? Na, akkor Te még nem ettél jót. Tinikorom óta az egyik kedvencem, az egyike volt az első ételeknek, amit megtanultam elkészíteni. Állítólag az enyém nagyon finom, apa egyszer, mikor még otthon laktam, meg is jegyezte, hogy "már jobb, mint az anyádé"- még szerencse, hogy anya nem sértődős.:) Az idők során rájöttem 2 alapszabályra: A rakott krumpit tepsiben sütni vétek, csakis jénaiban szabad, a sütés elején lefedve. Mindig több tejföl kell bele, mint amit "normális ember" gondolna. Plusz egy: rétegenként locsolom sóval alaposan elkevert tejföllel (van olyan, aki csak a tetejére teszi a tejfölt.) (Az arányok nálam a hagyományos rakott krumplinál: 9 db közepes burgonya, ugyanannyi tojás, kolbász ízlés szerint - nálam nem túl sok - és mindehhez kb. 8 dl, nem, nem írtam el, 8 dl tejföl. A mennyiség klasszikus, minden háztartásban megtalálható, kör alakú fedeles jénai tálra kalibrálva.) Visszatérve a pitére, ez a kissé furcsa párosítás egy véletlennek köszönhető. Kigondoltam ugyanis, hogy készítek egy rakott burgonyát, s amikor kihúztam a fiókot, hogy kivegyem a vágódeszkát, ott volt a pitetál is mellette...most mondjam azt, hogy kigyulladt a villanykörte a fejemben? Pedig de. Szóval így született a rakott burgonyás pite.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek