r
Nosalty Logó

Egyszerű rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Egyszerű rakott karfiol
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 248 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 88 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 248 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    2220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    866 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 1495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A karfiolt mossuk, majd sós vízben pár percig főzzük, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, inkább csak blansirozzuk.
  2. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, nagy üveg vagy kerámia, esetleg öntött vas edénybe leszűrve áthalmozzuk a karfiolt.

A besamelhez

  1. Az öntetet vagy a karfiol főzés előtt, vagy közben készítjük, ha előkészültünk hozzá, gyorsan megvan. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat sóval, fűszerekkel, adjuk hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, a tejfölt végül egy kis reszelt sajtot is keverjünk hozzá, így az igazi.
  2. Sóval, borssal, cayenne borssal fűszerezzük.

A sütéshez és a tálaláshoz

  1. A karfiolra további vajat csipkedünk vagy olvasztott vajjal locsoljuk, aztán nyakon öntjük az összes szósszal, lepje szinte el.
  2. Végül reszelt sajttal szórjuk a tetejét, így mehet a sütőbe 180 fokon 25-30 percre sülni, a teteje legyen szép aranybarna.
  3. Tálalás előtt érdemes hűteni egy cseppet és csak utána felvágni.
  4. A tányérokra helyezett rakott karfiolra mehet még plusz tejföl és petrezselyemszórás. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 17858
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kis hűtés, ha kibírjátok, nem árt neki, akkor fantasztikusan lehet szeletelni, tálalni. Plusz tejfölt ér adni mellé, és a petrezselyemszórás is megdobja a látványt. Ez a legjobb melegen isteni, langyosan fenomenális és hidegen is nagyszerű étel. Húsimádóknak süss mellé egy szelet fűszeres csirkemellet, vagy tálald ahogy én, magában.

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek