r
Nosalty Logó

Rakott karalábé 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott karalábé 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2672 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    2214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11197.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    8854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 2672 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 8 dkg zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk 1 tk sóval, a borssal és kb 15 percig dinszteljük (ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá).
  3. A rizst 1 tk sóval ízesített vízben megfőzzük, a dobozon megadott főzési idő figyelembevételével.
  4. A karalábét meghámozzuk, kb 3 mm vastag karikákra szeljük. 1 tk sóval ízesített vízben kb 30 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  5. A zsemlemorzsát 2 dkg zsíron kicsit megpirítjuk.
  6. A darált húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
  7. A sütőedénybe először a zsemlemorzsa felét beleszórjuk, erre karalábé karikákat terítünk,amit a darált húsos-rizses keverék felével beterítünk, majd ismét karalábé, aztán darálthúsos rizs következik, felülre még egy sor karalábé kerül.
  8. A tejfölt elkeverjük a nyers tojással és bevonjuk vele a rakottast. A tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
  9. Előmelegített sütőben, 200 C°-on, kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük (ha a teteje idő előtt nagyon pirulna, egy zsírpapírral letakarjuk). (Ez nálam sajnos elmaradt, ami a képen látszik is..)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19177
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 11.

Ajánló

Tálaláskor plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszi , nyári zöldségekből sokféle változatos rakottast készíthetünk. Rakott karalábét legjobb tavasszal készíteni, amíg finom zsenge a karalábé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek