r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott káposzta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1029 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4112 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 1029 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11008.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    6428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    3420 micro
  • β-crypt
    629 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4394 micro
Összesen 4112 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik fej hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is megmossuk, majd feldaraboljuk.A húst megmossuk és felkockázzuk.
  2. Egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat, a felaprított hagymát és paprikát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd 1-2 perc múlva megszórjuk 1 ek pirospaprikával, és rögtön beletesszük a felkockázott húst. 1-2 percig kevergetve összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, de vigyázzva, mert még füstölt tarját is kockázunk bele.A füstölt tarjának a felét is kisebb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Annyi víz legyen csak rajta, ami éppen ellepi. Így főzzük kb 30 percig, majd a virslit is felkarikázzuk, és a húsokhoz adjuk. Kb. 15 percig főzzük még. A lényeg, hogy kevés lé legyen már csak rajta, mire megfő.
  3. Közben a másik hagymát is megtisztitjuk, és apróra vágjuk. Egy lábosba 2 ek olajra tesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Közben a savanyú káposzta levét leöntjük. (Én mindig lével kérem, mert ha 1-2 nap múlva készítem csak el, akkor is friss marad, és a lé pedig tele van C-vitaminnal, így azt megisszuk.) Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor átöblítjük. Rátesszük az üveges hagymára, majd megszórjuk 1,5 ek pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Kb. 15-20 percet főzzük. Itt is lényeges, hogy ne maradjon sok leve.
  4. Közben a rizst megmossuk, és olajos-sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük.
  5. Előveszünk egy tűzálló tálat, és összeállítjuk ételünket. A tűzálló tál aljára elterítjük a káposzta felét. Erre a rizst tesszük elrendezve, majd a rizsre a virslis-tarjás pörköltet. Ezt kb. 3 dl tejföllel bekenjük. Erre jön a káposzta másik fele, amit szépen elrendezünk rajta, majd a maradék kb. 2 dl tejföllel bekenjük. A maradék tarját szeletekre vágjuk, és elrendezzük a tejföl tetején.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
  7. Friss kenyérrel, tejföllel, forróntálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9814
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Már régen készítettem rakott káposztát, és most télen van ennek a szezonja. Így gondoltam, hogy ma elkészítem. Egyébként ha a töltött káposztából a töltelék elfogy, de káposzta elég sok marad, akkor is szoktam annak a káposztának a felhasználásával rakott káposztát készíteni. Igazából ez az adag, amit készítettem, ez 4 nagyon nagy étvágyú embernek, vagy 6 kisebb étvágyú embernek bőven elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek