r
Nosalty Logó

Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    4202 micro
Összesen 493 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4632.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12605 micro
Összesen 1479 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    583 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek és a hús előkészítésével kezdünk. A csirkemellet jól megmossuk, majd felkockázzuk, kicsit meghempergetjük sóban, borsban. Közben a cukkinit megfürdetjük és feldaraboljuk (ne pucoljuk, ha nem muszáj), ugyanígy a paradicsomot is karikára vághatjuk.
  2. Kedv szerint elő lehet pirítani egy kis olívaolajon a csirkét, nem rossz, ha lesz egy kis kérge, de ha csak úgy csupaszon kezdjük el halmozni is rendben lesz. Jöhet a jénai, az aljára minimális olaj.
  3. Megkezdjük az építgetést, és közben a sózást, borsozást: legalulra kerül az összes csirke, majd rá egy réteg cukkini, utána egy réteg paradicsom, és ezt addig folytatjuk, ameddig bírjuk, és van még zöldségünk.
  4. A mozzarellát közben már ki is vehetjük a hűtőből, és ahogy csak tetszik, megpakolhatjuk a cukkini vagy a paradicsom tetejét (kinek mi maradt a végén).
  5. Egy jó alufóliával lefedhetjük, víz semmiképp nem kell alá, hiszen a zöldségek csak úgy eresztik magukból. 30-35 perc, közben ellenőrizzük, félidőben vegyük le a fóliát, és kész is vagyunk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9286
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Ajánló

Ha a csirkemellet nem sütöd elő, akkor a mozzarellát csak később tedd a tetejére, mondjuk félidőben, nehogy túlságosan odaégjen. Szerintem köret nem kell hozzá, de ha úgy érzed, mégis, akkor egy kis bulgur vagy kuszkusz jól kiegészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári kaland következik, a szemek és a színek kedvéért sárga és zöld cukkiniből. Megunni nem lehet, variálni igen, ha nincs kedved a negyven fokban órákig háziasszonykodni, akkor érdemes megismerkednetek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek