r
Nosalty Logó

Rakott csirkemájas spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott csirkemájas spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 826 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1046 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4173 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 826 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8885.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    598 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    4391 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16728 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4184 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16692 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Belerakjuk a megmosott, megpucolt és felaprított csirkemájat. Sózzuk, fűszerezzük, és megszórjuk pirospaprikával.
  3. Mikor már megfőtt a máj, belekeverjük a tejfölt.
  4. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit, majd amikor megfőtt, leszűrjük.
  5. Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd beletesszük a májjal elkevert spagettit.
  6. A tetejét meglocsoljuk 3 dl tejben elkevert sajtszósszal.
  7. Majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3641
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemájas spagetti
Salamon Csilla 1202 recept

Finom, gyors, és hamar elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek