r
Nosalty Logó

Rákos spagetti Balazs konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rákos spagetti Balazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8285.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    3550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    925 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A rákszószhoz

  1. A fokhagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, az olívaolajban kis lángon megpároljuk úgy, hogy ne barnuljon meg.
  2. Közben feltesszük a vizet forrni a tésztához, fedő alatt hogy gyorsabban melegedjen, sót és olajat teszünk a vízbe.
  3. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, ha túl sok magja van, akkor az kihagyhatjuk, akkor szebb lesz a készétel.
  4. A friss bazsalikom leveleket megmossuk, és szintén apróra vágjuk.
  5. Amikor a fokhagyma megpárolódott, hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomkockákat. Néhány percig forraljuk.
  6. A koktélrákot jól leszűrjük a sós létől, majd hozzádjuk az alaphoz, kevés sóval és fehérborssal ízesítjük, kb. 6-8 percig összefőzzük.
  7. A spegetti tésztát a forró vízbe tesszük, 8 perc alatt aldentére főzzük, leszűrjük.
  8. A kész spagettire rámerjük a szószt az olívás alappal, és gazdagon reszelünk rá a parmezán sajtból, akár forgácsokat is.
  9. Néhány friss bazsalikom levéllel díszítjük a tányéron az ételt. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9357
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy prágai étteremben rendeltem egy hasonlót, ahol megtetszett az étel egyszerűsége. Többféle rákból még ízletesebb lesz az étel, ha rendelkezésünkre áll.

Hozzávalók

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.