r
Nosalty Logó

Rákóczi rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rákóczi rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 504 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3028 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 171 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 504 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3028 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A felsoroltakból, a hozzávalók fokozatos adagolásával tésztát keverünk, majd olajjal kikent palacsintasütőben 12 db palacsintát sütünk. A tej-víz arányát mindenki kedve szerint adagolja.

A töltelékhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félretesszük pihenni a hűtőbe. A sárgájákat a tejszínnel, 80 g porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót is, és krémmé keverjük.
  2. A lekvárt átforrósítjuk, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
  3. 1 tk vajjal kikenünk egy kerek tűzálló tálat (nálam ez a pitesütő volt). A palacsintákat felváltva a túróval és a lekvárral megkenjük, és szépen feltornyozzuk őket. A tetejét megkenjük a maradék vajjal, megszórjuk vékonyan porcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt egy kicsit összesütjük.
  4. Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény, majd a másik csomag vaníliás cukorral és a maradék 40 g porcukorral tömör, fényes habbá verjük. Beletöltjük habzsákba.
  5. Kivesszük a rakott palacsintát a sütőből, tetejét berácsozzuk a tojásfehérjével, és forró (220 fokos) sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab pirulni kezd. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5664
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Ajánló

A töltelékbe, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk. Szerintem tökéletes ebéd egy jó kis leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb story nincsen, már ezer éve kinéztem magamnak a receptet Lajos Mari szakácskönyvében. Végre eljött a pillanat, hogy megcsináljam ezt a finomságot.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek