r
Nosalty Logó

Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 1092 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 3278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 120 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 1092 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3726 micro
Összesen 3278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, grill alatt alufóliával lefedve 25-30 percig sütjük 170 C-on.
  2. A mézet a citromlével elkeverjük, a puha csirkecombokra öntjük, és fólia nélkül még 10 percig sütjük.
  3. A zöldbabot 2 kanál olajon sóval, borssal 10 perc alatt fedő alatt megpároljuk.
  4. A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk egy tálba. A fokhagymát, chilit apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Ebbe a dresszingbe szedjük bele a megpárolt babot. Tálalásig hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. A római köményt és a koriandermagot szárazon pirítjuk, míg illatozni nem kezd. Ekkor ráöntünk 1 ek olívaolajat, a rizst megpirítjuk rajta, majd felöntjük csirkealaplével.
  6. Egy száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk a mandulacsíkokat. A megfőtt rizst megszórjuk vele, és mentalevelekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3347
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal
Évi néni 1830 recept

Kihasználtam az alkalmat, hogy a fiam elugrott Szlovákiába egy barátjával, és lecsaptam az üzletben a nagyon kis gusztusos csirkecombokra (a fiam ugyanis nem szereti). Az eredeti recept bőrös csirkemellet ír és kuszkuszt, de az elfogyott, így maradt a mandulás rizs. Összességében nagyon finom ebédünk volt.

Hozzávalók

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek