r
Nosalty Logó

Rácsos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rácsos rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3933 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 983 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.2 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3933 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Almáshoz: almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk. Közben az egyik csomag pudingot elkészítjük 3-4 ek cukorral és a 3 dl almalével /kinyomott alma leve/.
  2. Ha felfőztük, a tűzről levesszük, és belekeverjük az almát, és hűlni hagyjuk. Fahéjjal ízesíthetjük.
  3. Meggyes: a 3 dl meggylével, a maradék cukorral felfőzzük a pudingport, a tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet. Hűlni hagyjuk.
  4. A vajas tésztát kinyújtjuk, ha van rácsozó hengerünk, az egyik oldalát berácsozzuk vele, de anélkül is jó.
  5. A töltelék alá kekszmorzsát szórunk, a széleit tojással lekenjük, majd ráhajtjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük, és előírás szerint megsütjük. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Ha nincs rácsozó hengerünk, akkor a szélekből levágott vékony csíkokkal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9032
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rácsos rétes
Katharosz 487 recept

Nagyon finom mindkét töltelékkel, gyorsan elkészülő finomság.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda látványos finomság.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.

Nosalty

További cikkek