r
Nosalty Logó

Rácsos linzer lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cirpi
Rácsos linzer lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3018 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 755 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 3018 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálba pakoljuk.
  2. Jól összegyúrjuk, arra törekedve, hogy a tészta mielőbb összeálljon. Vajas tészta lévén nem szabad túl sokáig gyúrni, épp csak addig kell, míg összeáll!
  3. Elfelezzük a tésztamennyiséget. Az egyik felét kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a piteformát (kb. 20 cm átmérőjű kerek forma) úgy, hogy az oldalára is felfusson!
  4. Jól megpakoljuk a lekvárral, hogy kb. 1 centi vastagon fedje az alsó réteget! Kajszilekvárral túlzás nélkülez a süti a retrosütemények királykisasszonya, de más lekvárral isbiztosan finom. Bevallom, én mással még nem voltam hajlandó kipróbálni, ez annyiratökéletes így! :)
  5. A tészta másik feléből kb. ujjnyi vastag hurkákat gyártunk. Ez remek lehetőség, hogy teljes regresszióba essünk, és felhasználjuk az ovis gyurmaszakkörön szerzettösszes hasznos technikai tudásunkat. :)
  6. Ezekkel először egyik irányba, majd erre keresztbe hézagosan beborítjuk a lekváros réteget, hogy rácsos mintát kapjunk. Én még a szélére is szoktam körbe egy karimát építeni, és villával kicakkosítom. Így szebb!
  7. Mehet be a sütőbe, ahol addig sütjük, míg a rácsok halvány barnára sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 282
  • Össznézettség: 107510
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Gyors, egyszerű és brutálisan finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha azt hallom, "rácsos linzer", a nagymamámmal töltött legjobb pillanataim jutnak eszembe. Már egészen a felejtésem áldozatává kezdett válni ez a csodás sütemény, mígnem nemrégiben az egyik barátnőm bedobta, hogy rácsos sütit sütött hétvégén. Aztán jött a flash: a mamikám, a gyurmázás, és hogy 4 évesen tömöm a számba a száraz linzeres sütit, plusz hozzá a nélkülözhetetlen fél liter tejet... Szóval így történt, hogy a rácsos linzer újrajátszásra sarkallt, és eldöntöttem: ezt mindenképp megsütöm. Kértem a barátnőmet, hogy adja oda a receptet, de valahogy mindig elmaradt, és nekem KELLETT az a rácsos süti! Nem tudtam várni, és így elkezdtem kísérletezni. Így született meg ez a csodás, könnyű tésztájú linzer, ami kicsit barátságosabb és könnyedebb a nagyim féle változatnál. A retrosüti újjászületett, és nálunk ismét régi fényében tündököl, sőt mondhatnám, szupersztárrá vált. Amikor először sütöttem meg, kb. 2 percre nem néztem oda, és már hiányzott a fele. Pedig rajtam és a sütivega macskámon kívül csak egy notórius süteménypusztító volt a terepen. De aznap este a másik fele is elfogyott! :)  Szóval ilyen hatásra számítsatok! Ki kell próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek