r
Nosalty Logó

Pychotka - Hencegő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Pychotka - Hencegő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 1095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 6582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 296 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.4 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2794 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 6582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Atészta készítése: Alisztet összekeverjük aporcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és összemorzsoljuk avajjal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Összedolgozzuk, és hideg helyen tartjuk.
  2. Közben elkészítjük akrémet: egy tálba teszünk egy kevés tejet, hozzáadjuk asimalisztet és a keményítő lisztet, avaníliás cukrot, porcukrot és atojássárgákat, jól összekeverjük. Amásik lábasban amaradék tejet feltesszük főzni, majd hozzákeverjük alisztes tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. Akihűlt krémet összekeverjük a vajjal, majd simára keverjük.
  3. Közben kisodorjuk atésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük lekvárral.
  4. A tojásfehérjét aporcukorral és a keményítő liszttel jó keményre felverjük (ha felfordítjuk az edényt, ne csurogjon ki a fehérje).
  5. Alekváros tésztára lekenjük atojásfehérjét, megszórjuk mandulával vagy dióval, előremelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon, 25 percig 170 fokon, majd még 10 percet pihentetjük aforró sütőben. Majd kettévágjuk.
  6. Összeállítás: a tészta egyik felét lekenjük akrémmel, majd rátesszük a tészta másik felét. Hideg helyen kb. 4-5 órát hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19953
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Ajánló

Próbáljátok ki ... lehet, hogy jobban sikerül, mint nekem :))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Már egy pár hónapja nézegetem ezt a receptet, nagyon megtetszett, keresgéltem az alkalmat, hogy elkészítsem... Az alkalom csak nem akart jönni, így hát ma nekifogtam elkészíteni és ilyenné sikeredett. :D Az interneten a youtube oldalán találtok segítséget az elkészítéshez. 0,25 l bögrében mértem a hozzávalókat, de azért lemértem konyhai mérlegen is, hogy kb. tudjam miből mennyit kell tenni, ezért a zárójelben feltüntetett adatok csak információképp szolgálnak.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek