r
Nosalty Logó

Puncstorta Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Puncstorta Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 4223 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 296 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.2 g
  • Cukor
    773 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 4223 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. 18 cm-es formában megsütjük a piskótát, és ha kihűlt 3 darabba vágjuk. A középső részből lesz a töltelékhez való.

Töltelék

  1. A 3 evőkanál baracklekvárt a rummal felmelegítjük, és azzal kenjük meg majd a piskótákat. Az egyik piskótalapot visszatesszük a zsírpapírral bélelt kivehető aljú tortaformába,és megkenjük a híg baracklekvárral.
  2. A töltelék hozzávalóit kézzel összedolgozzuk, a mazsolát kicsit mossuk meg feldolgozás előtt, ezután használjuk fel. A cukorszirupot készítsük el, és hagyjuk kihűlni. A töltelékbe hidegen kerüljön. A piskótát apró kockára daraboljuk fel, és kerüljön rá a szirup, porcukor és a többi finomság ,a darált dió, kakaópor, baracklekvár, mazsola, rum.
  3. A mazsolát áztatni is lehet a rumban, és úgy is hozzáadhatjuk. A tölteléket ráhalmozzuk a megkent piskótalapra, és elegyengetjük, majd a másik piskóta alját is megkenjük a lekvárral, és ráborítjuk a töltelékre, majd jól lenyomatjuk, és 1 napot a hűtőben letakarva tartjuk.

Teteje

  1. Másnap kiborítjuk a formából, és bevonjuk a rózsaszín cukormázzal, amihez a porcukrot fakanállal kikeverjük a tojásfehérjével, és citromlével, illetve a puncsaromával. A rácsra helyezett tortát leöntjük vele, és késsel elkenjük egyenletesen. A maradék mázat habzsákba szedjük, és mikor sűrűsödik, akkor lesz jó.
  2. Addig tegyük száraz hűtőbe szikkadni a tortát. 20 perc után lehet áthúzni, díszíteni. Majd visszatesszük tálcán a tortát dermedni. Ezután vízbe mártott késsel lehet szelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3007
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncstorta Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek