r
Nosalty Logó

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 772 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4630 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 154 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 772 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8296.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    941 mg
  • Foszfor
    4062 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1896.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2337 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    8243 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    16314 micro
Összesen 4630 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykaraguhoz

  1. A pulykahúst mossuk, csepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kétféle zöldet finomra vágjuk.
  3. Egy tálba beletesszük a felaprított húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kétféle zöldet aprítva, a babérlevelet, pirospaprikát, borsot, ételízesítőt, mustárt, és óvatosan átkeverjük az egészet, legvégül a zöldborsót, ezzel is átkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőzacskóba, lezárjuk, beletesszük egy tepsibe, tetején 4-5 lyukat szúrunk.
  5. Előmelegített sütőbe téve, sütjük-pároljuk, ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
  6. Lobogó olajos, sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk.
  7. A tésztát tálaljuk a zöldborsós-mustáros pulykahússal, és díszítjük paradicsommal, zöldpaprikával, tejfellel, mustárral,
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6022
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
Éva-Anyóca 350 recept

Zöldborsót szerettem volna felhasználni, egy kissé más ízvilággal, amit a mustár, babér és a zellerzöldje adott meg. Jól sikerült.

Hozzávalók

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek