r
Nosalty Logó

Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1768 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 7066 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1768 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.8 g

Zsír

  • Összesen
    482.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13672.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    3428 mg
  • Nátrium
    7588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 7066 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját megdaráljuk és elkeverjük a tejföllel.
  2. A karajt kicsontozzuk, kiveregetjük, és minden szelet közepére egy-egy halom tarja-/sonka- krémet teszünk.
  3. Összetekerjük.
  4. Megtűzzük, lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, majd bő forró zsírban kisütjük.
  5. A kisült tekercseket haránt irányban ketté vágjuk, egy tűzálló tálba fektetjük (Jénai)
  6. A szeletek elvágott felületére reszelt Edami sajtot szórunk.
  7. Kb. 2-3 percre 180C-os sütőbe helyezzük.
  8. Tálaláskor párolt zöldségeket, rizst, salátát kínálulunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7506
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Minden kezdő háziasszonynak és úrnak ajánlom. Gyorsan elkészíthető, laktató étel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal
Mártika és Feri 107 recept

Szombaton Ferenc kérésére roládot készítettem. rolád-töltött hús- vagy sütemény- tekercs  A francia roulade (hústekercs) átvétele német közvetítéssel, a franciáénak megfelelőbb [rulád] ejtés talán a roló, roletta szavak hatására módosult. A francia szó a rouler (gördül, gördít) származéka, ennek előzménye a késői latin rotulare (forog) a latin rotula (kerekecske) nyomán, amely a rota (kerék) kicsinyített formája. Lásd még rodeó, roletta, roller, rolni, roló, rondella, rondó, rotáció, rotunda, rulett, rund.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek